Welkom
Onze School
Ons team
Klassen
Praktisch
Nieuws
Schoolblog
Kalender
Maaltijden
Schoolkrant
Extra
Contact

Loker

Peuter en 1ste kleuter - Loker

Schooljaar 2017 - 2018

(neem telkens ook eens foto´s van de 2e en 3e kleuterklas, doordat we vaak samenwerken zijn er heel wat gemeenschappelijke foto´s)...

Thema schaapjes


Nationale pyjamadag

Ook wij deden mee ...

Thema kledij

Jules had dringend nood aan nieuwe kledij. Gelukkig is de oma van Guillian heel erg bedreven met haar naaimachine en maakte ze voor onze klaspop een hele nieuwe garderobe. Dank u wel voor de mooie nieuwe kleertjes!

Jarigen van de maand december

Emma en Guillian mochten deze maand vier kaarsjes uitblazen. Hiep hiep hoera!

  

Thema de Post

Jules wilde heel graag eens van dicht bij kennis maken met de postbode, hij had een super idee en stuurde zichzelf in pakketje mee met de post. Toen onze kleuters dit nieuws hoorden keken ze ieder dag vol verachting uit naar de komst van de postbode.

Carnaval

Wat zijn onze kleuters weer prachtig.

Thema indianen

In de aanloop van carnaval leek het ons leuk om Thema indianen uit te werken. Heel wat nieuwe woordenschat kwam aan bod: tipi, tooi, opperhoofd, pijl en boog, bizon,.. We sloten het thema af met een avontuurlijk indianen parcours.

thema ziek zijn

Na de vakantie waren we super blij dat we 3 nieuwe kleuters mochten verwelkomen maar we ontdekten ook wat minder goed nieuws. Jules stond vol met rode vlekjes, hij voelde zich niet lekker en had koorts. Gelukkig mochten we dinsdag al op bezoek naar het ziekenhuis, de verpleegster vertelde ons dat Jules de waterpokken had en veel moest rusten. Met veel plezier verzorgden de kleuters onze Jules en natuurlijk leerden we ook heel wat bij over ziek zijn.De warmste week en Thema kerstmis

In het kader van de warmste week organiseerden we met onze vestiging een mini kerstmarkt. We bakten meer dan 500 lukken en 150 pannenkoeken, de kleuters vonden het super om hieraan mee te helpen.

 


Jarige van december

Hiep hiep hoera Tijla is 3 jaar!

Thema China

Eten met stokjes, draken, spelen met rijst, een lampion knutselen, dansen met zwaailinten en nog heel wat meer.

Jarige van November

Hiep hiep hoera Xander is 3 jaar!

Thema Grootouders

Ook dit jaar mochten we onze grootouders verwennen met een leuke spelletjesmiddag. Het was een groot succes.

Thema boerderij


We maakten kennis met alle dieren die op de boerderij leven maar het varken plaatsten we wat extra in de kijker. Tijdens een bezoek aan de varkensboerderij van de mama en papa van Miel leerden we heel wat bij over de varkens.Thema Sint


Ook dit jaar waren onze kleuters weer heel erg braaf want ze kregen bezoek van de Sint en zijn Piet. Ze brachten heel wat leuke geschenkjes mee voor in de klas.

Thema herfst


Tijdens ons thema de herfst kregen we twee konijnen op bezoek, ze kregen heel wat aandacht van de kleuters. We mochten ook het bos op de Rodenberg verkennen en we brachten heel wat herfstspulletjes mee naar de klas om mee te spelen.

Thema druiven

In het Heuvellandse landschap zie je steeds meer wijnvelden opduiken, het leek ons dan ook boeiend om het thema druiven eens uit te werken. We hebben de verschillende soorten druiven geproefd, we maakten druivensap, druivenconfituur en rozijnen. We mochten ook een bezoekje brengen aan de druivenplukkers bij entre-deux-monts.


Thema ballonnen

In september vieren we de verjaardag van onze klaspop Jules en omdat Jules gek is op ballonnen leek ons dit een heel leuk thema om uit te werken. Onze kleuters vonden dit ook een super thema. Samen ontdekken we wat we allemaal met ballonnen konden doen.


Thema welkom / vriendjes

Dit jaar mocht ik starten met 10 vrolijke kleuters in mijn klas. In het fotoboek zie je foto´s van de eerste dagen in de Jules -klas. Veel plezier


Schooljaar 2016-2017

Thema Vaderdag / Wiebelbillen boogie

één voor de centjes, twee voor de show, op drie ben je klaar voor de billen boogie go. Dit deuntje hebben de kleuters ontelbare keren meegezongen tijdens ons nieuwe thema. We dansen de wiebelbillen boogie, maakten heel veel schuim, knutselden een olifant voor onze papa, maakten indianenbananen, en nog heel wat meer.


meer foto´s staan in het klasfotoboek

Thema schoenen

Jules en zijn zus Marie ruimden samen met mama en papa de schoenkast op. Ze pasten met veel plezier allerlei schoenen en speelden schoenwinkeltje. Onze kleuters in de klas vonden het superleuk om dit na te doen. Onze kring werd een echte schoenwinkel met heel vel schoenen, schoendozen en schoenpoetsborstels. We stempelden ook met schoenen en schilderden met schoenveters.


meer foto´s staan in het klasfotoboek

Bezoek aan de kinderboerderij in Gits

Wat hadden we geluk, alle jongste kleuters van Kemmel en Loker werden uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de kinderboerderij in Gits. De activiteiten werden gemaakt  en begeleid door studenten kinderverzorging.


meer foto´s staan in het klasfotoboek

Schoolreis naar Harry Malter

Op dinsdag 2 mei trokken we met alle kleuters naar de het familiepark Harry Malter. Daar beleefden we een prachtige dag. We mochten mee met de trein, speelden op het speelplein en genoten van de circusshow.

Jarige van de maand mei

Elvire mocht deze maand ook al 3 kaarsjes uitblazen. hiep hiep hoera.

Thema bloemen

Met Moederdag is het tijd dat we alle mama´s in de bloemetjes zetten. Voor de gelegenheid toverden we onze klas om in een prachtige bloemenklas.

Thema insecten

Wat kriebelt er daar, wat kriebelt er hier, pas op daar komt een kriebeldier. We onderzochten niet alleen kriebeldieren op onze speelplaats, we haalden ook heel wat kriebeldieren naar de klas. We maakten kunstzinnige vlinders en mepten er op los tijdens onze vliegen-mepper-kunstwerk. We zorgende er ook voor dat de insecten zich welkom voelen op onze speelplaats met behulp van een zelfgemaakt insectenhotel.

Thema Pasen

Na onze techniekweek starten we terug met een iets rustiger thema, lente, Pasen, nieuw leven.

Zintuigen

Waarom heb je zo´n grote ogen, om je beter te kunnen zien,.... Dit was ons liedje tijdens het thema zintuigen. Alle zintuigen kwamen aan bod, de kleuters kregen uitgebreid de kans om te experimenteren met de zintuigdozen. We speelden met de nep sneeuw in de experimenteertafel, we maakten een voelschilderij, we schilderden met fluffy paint en stopten die in de microgolfoven om te laten harden. We smulden van lekkere pannenkoeken, schilderden op muziek en nog zo veel meer.

Onze jarigen

Deze maand hadden we ook 3 jarigen. Op 11 januari vierden we de verjaardag van Emma en op 24 januari die van Guillian en Miel. Emma en Guillian mochten 3 kaarsjes uitblazen en Miel al 4. Hiep hiep hoera.

                             


Ridders en kastelen

Voor ons nieuwe thema kregen onze kleuters de keuze tussen 2 thema´s. Ze mochten kiezen tussen bouwen of ridders. Na een stemronde kwam met grote voorsprong het thema Ridders uit de bus. De kleuters verkleedden zich in ridders en prinsessen en ze bouwden op allerlei verschillende manieren kastelen. Ze mochten ook een eigen symbool kiezen om een echt schild te maken.

3 koningen

Na de kerstvakantie mochten we 3 koningen vieren. Iedere kleuter maakte zijn eigen kroon en we smulden van de 3 koningen taart. Quinten, Tuur en Miel vonden de boon en werden onze koningen. Tijdens de Turnles kregen de kleuters ook een opdracht van de koning, ze moesten hem helpen om al zijn zware spullen te verhuizen. Met heel veel plezier en creativiteit gingen de kleuters aan de slag.

Onze jarigen

Op 25 november werden Orval en Titus 3 Jaar, Hiep hiep hoera!!!

Thema Sprookjes

Spiegeltje spiegeltje aan de wand wie is de mooiste van het land,...Onze kleuters ontdekten tijdens onze sprookjes weken een hele boel leuke dingen die je met spiegels kunt doen. Ze trokken gekke gezichten, bouwden met blokken op de spiegels en schilderden met hun handen op de spiegels. Het sprookje van Sneeuwwitje kregen ze op allerlei verschillende manieren te horen en tijdens het grootouderfeest mochten ze als echte dwergen de show stelen. We telden ook samen hoeveel bordjes en kopjes er nodig waren voor alle dwergen.

                             

Thema Sint Maarten

Ook dit jaar waren onze kleuters opnieuw zo flink geweest dat we bezoek kregen van die lieve Sint Maarten.

Thema Gezonde Voeding

zie schoolblog

Thema dieren

De voorbije 2 weken stond onze klas wat op stelten, op sommige momenten was het een echte beestenboel. We kregen namelijk heel wat lieve dieren op bezoek. Volgende dieren passeerden de revue: Konijnen, cavia´s, schildpad, parkieten, duiven, poezen, hond, egel en een hamster. Ook mochten we bij Lars en Soekin en Quinten naar de dieren gaan kijken, daar zagen we schapen, eenden, parenhoenen, kalkoenen, ... Ik zou graag iedereen bedanken die ons geholpen heeft om de kleuters met zo veel mogelijk verschillende dieren te laten kennismaken.

Thema verjaardag

Deze week was het een feest week in de klas want op vrijdag was onze Jules jarig. De hele week hebben er naar uit gekeken. We maakten slingers, een verjaardagstaart en bakten lekker wafels voor het feest.


Thema de brandweer

Toen we maandag op school aankwamen hoorden we een vreemd lawaai, het was een poes en ze zat vast in onze boom. Enkele kleuters stelden onmiddellijk voor om de brandweer te bellen. Gelukkig moesten we niet lang wachten op de brandweer, met de grootste ladder kon de poes gered worden. Dit was meteen een leuke opstart voor ons nieuwe thema.

Eerste schooldagen

We zetten het nieuwe schooljaar feestelijk in met een kriebel diep vanbinnen. De jongste kleuters voelden het ook kriebelen. Soms waren het wat ongemakkelijke of onwennige kriebels maar meestal waren het plezierkriebels. Via het fotoboek kun je meegenieten van de eerste schooldagen in de peuter en 1e kleuterklas. Veel Plezier


DisclamerCopyright © 2018 Alle rechten voorbehouden.Created & designed by SandComp